Parijse macarons

Kategoria: Desserts

Parijse macarons zijn kleine, zoete gebakjes - wie van ons kent ze niet? Ze zijn bijzonder populair in de Franse hoofdstad en lokken zowel toeristen als plaatselijke bewoners uit de etalages van banketbakkerijen en kruidenierswinkels. Zoet en kruimelig, ze smelten letterlijk in de mond. Ze passen perfect bij vruchtenthee of cappuccino. Maak ze thuis met ons recept. Snel, makkelijk en goedkoop recept voor Parijse macarons

Kooktijd: 15 min Bereidingstijd: 20 min
100 Calorieën
14 Porties
Parijse macarons

    Ingrediënten:

  • 380 g poedersuiker
  • 125 g amandelmeel
  • 50 g cacao
  • 200 g eiwitten
  • Crème:
  • 15 ml room
  • 250 g pure chocolade
  • 20 g boter

    Bereiding:

  • Meng de poedersuiker grondig met het amandelmeel en de cacao. Zeef alles door een zeef. Klop de eiwitten stijf en voeg ze bij de droge ingrediënten.
  • Bedek de bakplaat met bakpapier en steek er met een deeghuls porties deeg uit in de vorm van cirkels. Bak op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.
  • Kook de room door er de gesmolten pure chocolade en boter in te gieten. Roer tot een dikke crème.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de ene helft van de koekjes, bedek de andere helft en druk lichtjes aan. Eenmaal afgekoeld zijn de macarons klaar om te eten.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons