Zelfgemaakte cacao

Kategoria: Drankjes

Ik denk dat bijna iedereen dit drankje uit zijn jeugd kent. Het doet me denken aan vele herinneringen toen ik een kind was. Je kunt cacao het hele jaar door drinken, want koud smaakt het net zo goed als warm.

Kooktijd: 6 min Bereidingstijd: 4 min
300 Calorieën
4 Porties
Zelfgemaakte cacao

    Ingrediënten voor de gemakkelijkste limonade:

  • 3 ½ glas melk
  • 8 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 snuifje zout
  • ¾ glas witte suiker
  • 1/3 glas water

    Bereiding van cacao:

  • Meng in een kom de cacao met de suiker en een snufje zout.
  • Giet het water in een pan, breng het aan de kook op een matig vuur. Voeg langzaam, onder voortdurend roeren, het cacaomengsel toe
  • Giet de melk in dezelfde pan, roer en verwarm gedurende 2 minuten op laag vuur, maar breng niet aan de kook. De cacaodrank is nu klaar om te drinken. Je kunt het ook opzij zetten om af te koelen en het koud drinken
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons