De gemakkelijkste Margherita Pizza

Kategoria: Fast Food

Margherita is een van de gemakkelijkste soorten pizza. Het meest interessante is de naam. In 1889 Chef-kok Raffaelo Esposito wijdde 3 soorten pizza's aan koningin Margherita Maria Teresa Giovanna di Savoia. Ze vond de derde lekker: met mozzarella. Dankzij haar naam, heet deze pizza tot op de dag van vandaag Margherita.

Kooktijd: 20 min Bereidingstijd: 30 min
429 Calorieën
4 porties/2 pizza's
De gemakkelijkste Margherita Pizza

    Ingrediënten voor Margherita Pizza:

  • 225 ml warm water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel fijne suiker
  • 7 g gistpoeder
  • 375 g tarwebloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml tomatenpuree
  • verse basilicum/1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 100g kerstomaatjes
  • 125 g mozzarella
  • 100 g parmezaanse kaas/geraspte parmezaan

    Bereiding van de Margherita Pizza:

  • Mix de suiker, bloem, gist en zout in een grote kom. Meng, voeg de olie en het warme water toe en meng opnieuw gedurende een paar minuten. Dek af met een handdoek en zet 1 uur opzij als u het deeg wilt laten rijzen, maar voor dun deeg is dit niet noodzakelijk.
  • Hak de knoflook. De verse basilicum fijn snijden en meng het met de tomatenpuree en de uitgeperste knoflook. Breng op smaak en zet apart.
  • Spreid het deeg uit op een grote pizzapan of bakplaat. Snijd de mozzarella in plakjes, halveer de tomaten en rasp de Parmezaanse kaas als u geen geraspte kaas hebt gekocht.
  • Verdeel de bereide saus over het pizzadeeg. Leg de stukjes tomaat erop en bestrooi met kaas. Bak op 190 graden gedurende 20-25 minuten.
  • De Margherita pizza is klaar :)
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons