Klassieke Rundvleesburgers

Kategoria: Fast Food

Een hamburger is een van de grootste symbolen van Amerika. Bijna elk restaurant heeft een hamburger op het menu staan. Ik maak het eigenlijk liever thuis, omdat ik het kan maken met alle ingrediënten die ik wil en het veel goedkoper is dan in een restaurant. Klassieke rundvleesburgers gemaakt met dit recept nemen slechts 30 minuten in beslag. Ik hou echt van lekkere gerechten die snel gemaakt kunnen worden, dus ik heb dit recept voor altijd in mijn kookboek gezet.

Kooktijd: 20 min Bereidingstijd: 15 min
250 Calorieën
4 Porties
Klassieke Rundvleesburgers

    Ingrediënten voor rundvleesburgers:

  • 230 g kaas
  • 4 plakjes tomaat
  • 340 g gehakt varkensvlees
  • 340 g gehakt rundvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 4 slabladeren
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 glas lager bier
  • 2 el boter
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels maïsmeel
  • 4 hamburger broodjes

    Bereiding:

    • Snijd de kaas, doe het in een kleine kom met het maiszetmeel en meng.
    • Rasp de knoflook. Neem een pan, giet het bier erin en voeg de knoflook toe, laat sudderen tot het kookt. Doe de kaas er ook bij en breng het weer aan de kook. Voeg de mosterd toe, breng op smaak met peper en zout, roer en laat sudderen tot het een dikke vloeistof wordt. Hou het vuur op laag.
    • Doe het varkensvlees en het rundvlees in een kom en kneed en meng het vlees zachtjes. Vorm het vlees in 4 pasteitjes van ongeveer 2-3 centimeter dik. Leg ze op plasticfolie. Kruid de bereide hamburgers met peper en zout.
    • Smelt de boter. Bestrijk de snijvlakken van de broodjes met gesmolten boter.
  • Zet de grill aan. Wacht tot het vuur matig heet is en gril de hamburgers ongeveer 15 minuten, waarbij u ze één keer omdraait, op matig vuur. Als de hamburgers klaar zijn, leg ze dan op een bord en leg de broodjeshelften erop, laat ze roosteren.
  • Leg een blaadje sla en een schijfje tomaat op de bodem van elk van de 4 broodjeshelften. Leg dan de burger erop en giet de kaassaus erover. Bedek de burger met de andere broodhelft en de klassieke rundvleesburger is klaar om te serveren.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons