Italiaanse pasta met pesto

Kategoria: Pasta

Pasta met pestosaus is de quintessentiële smaak van de Italiaanse keuken. Met ons recept kunt u uw eigen pestosaus bereiden, die heerlijk ruikt naar kruiden en veel lekkerder is dan de kant-en-klare producten die in de winkel verkrijgbaar zijn. Het past perfect bij alle soorten pasta. U kunt ook olijfolie over de klaargemaakte pesto gieten en deze in de koelkast bewaren.

Kooktijd: 15 min Bereidingstijd: 15 min
350 Calorieën
4 Porties
Italiaanse pasta met pesto

    Ingrediënten:

  • 2 bosjes verse basilicum
  • 2 eetlepels gemalen amandelen
  • eetlepel gemalen pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • Teentje knoflook
  • Peper
  • Pasta

    Bereiding:

  • Pel en pers de knoflook. Doe de knoflook, de gehakte basilicum, de olijfolie, de Parmezaanse kaas en de kruiden in een blender. U kunt de ingrediënten ook in een pan mengen met een staafmixer.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verwarm onze pesto voorzichtig.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel in porties.
  • Giet de saus over de pasta en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Onze Italiaanse schotel is klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons