Macaroni met kaas

Kategoria: Pasta

Macaroni met kaas is heel gemakkelijk te bereiden. Het duurt maar 30 minuten, dus als je geen tijd hebt om te koken of te lui bent om een ander gerecht te maken, is dit perfect voor jou. Als je het eenmaal gemaakt hebt, zal deze gesmolten kaas je voor altijd betoveren, geloof me. :) Macaroni met kaas is ook niet duur, dus je kunt het voor elke gelegenheid klaarmaken.

Kooktijd: 20 min Bereidingstijd: 10 min
626 Calorieën
4 Porties
Macaroni met kaas recept

    Ingrediënten voor Macaroni met kaas:

  • 2 glass melk
  • ¼ glas boter (60g)
  • snufje peper
  • 2 glass geraspte kaas
  • ¼ glas bloem
  • 1 (230 g) pakje elleboog macaroni
  • ½ theelepel zout

    Bereiding:

  • Kook het water in een pan en voeg een beetje zout toe. Giet vervolgens de elleboog macaroni in het kokende water en kook het. Roer het om de paar minuten om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft kleven. Wanneer de macaroni gaar is, laat hem dan uitlekken.
  • Smelt de boter in een pan op een matig vuur, voeg zout, peper en bloem toe en roer tot een gladde massa. Voeg dan al roerend langzaam wat melk toe tot een gladde massa. Voeg tenslotte wat kaas toe aan dit mengsel en roer tot de kaas gesmolten is. Giet dit mengsel over de elleboog macaroni en roer. Warm opdienen.
Autor:

Aanbevolen recepten:

Appeltaart recept

Appeltaart

Nieuwe lekkere recepten: