U kunt het glasen, maar het is veel lekkerder als u het zelf klaarmaakt! Pesto is een van de gemakkelijkste soorten saus, dus u kunt hem gemakkelijk thuis maken. Pestosaus past goed bij de meeste gerechten: pizza, pasta, vis, kip, andere vleessoorten, enz. Als je geen tijd hebt om deze saus te maken, maak je geen zorgen! Het duurt maar 15 minuten om te maken. Kort, hè?
Hak de teentjes knoflook, de basilicumblaadjes en de walnoten/pijnboompitten fijn in een keukenmachine. Als u geen keukenmixer hebt, kunt u ze ook met een staafmixer mengen of de knoflook fijnhakken/snijden en de kruiden met een vijzel fijnmalen.
Voeg tijdens het mixen de olijfolie toe en mix opnieuw, voeg dan de Parmezaanse kaas toe en mix tot een gladde massa. Als u een vijzel gebruikt, doet u de gemalen ingrediënten in een kleine kom, giet u de olijfolie erbij en mengt u tot een gladde massa. Pesto saus is klaar, geweldig gedaan. =)