Zelfgemaakte Pesto Saus

Kategoria: Sauzen

U kunt het glasen, maar het is veel lekkerder als u het zelf klaarmaakt! Pesto is een van de gemakkelijkste soorten saus, dus u kunt hem gemakkelijk thuis maken. Pestosaus past goed bij de meeste gerechten: pizza, pasta, vis, kip, andere vleessoorten, enz. Als je geen tijd hebt om deze saus te maken, maak je geen zorgen! Het duurt maar 15 minuten om te maken. Kort, hè?

Kooktijd: 5 min Bereidingstijd: 10 min
470 Calorieën
4 Porties
Zelfgemaakte Pesto Saus

    Ingrediënten voor pesto saus:

  • 3 eetlepels walnoten of pijnboompitten
  • 2 glass verse basilicumblaadjes (zonder steeltjes)
  • ½ glas Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ glas olijfolie

    Bereiding van pesto saus:

  • Hak de teentjes knoflook, de basilicumblaadjes en de walnoten/pijnboompitten fijn in een keukenmachine. Als u geen keukenmixer hebt, kunt u ze ook met een staafmixer mengen of de knoflook fijnhakken/snijden en de kruiden met een vijzel fijnmalen.
  • Voeg tijdens het mixen de olijfolie toe en mix opnieuw, voeg dan de Parmezaanse kaas toe en mix tot een gladde massa. Als u een vijzel gebruikt, doet u de gemalen ingrediënten in een kleine kom, giet u de olijfolie erbij en mengt u tot een gladde massa. Pesto saus is klaar, geweldig gedaan. =)
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons