Aardappelpuree

Kategoria: Snack

Aardappelpuree is een uitstekend alternatief voor klassieke aardappelen of frieten. Puree wordt beschouwd als een zeer elegante begeleiding, wat de reden is waarom veel toprestaurants het toevoegen aan vleesgerechten. Bovendien is het een perfecte aanvulling op elk diner gerecht. Je kunt er ook je favoriete groentegarnituur aan toevoegen, en dan wordt je puree een interessante snack. Puree smaakt heerlijk met verse, landelijke boter.

Kooktijd: 30 min Bereidingstijd: 5 min
220 Calorieën
4 Porties
Aardappelpuree recept

    Ingrediënten:

  • 1000 g aardappelen
  • Glas melk
  • 2 el boter
  • Gehakte dille
  • Zout
  • Peper

    Bereiding:

  • Was en schil de aardappelen voorzichtig. Snij de geschilde aardappelen in vieren.
  • Giet heet water over de aardappelen, voeg een theelepel zout toe en breng aan de kook. Kook ze onafgedekt ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de aardappelen af van het water. Voeg de melk en de boter toe en meng alles goed door elkaar. Blenden met een blender. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de puree voor het opdienen met gehakte dille.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons