Croutons

Kategoria: Snack

Wanneer ik een salade of soep maak, voeg ik graag croutons toe aan gerechten als deze. Naar mijn mening smaken deze gerechten zo veel beter met croutons, vooral die welke thuis zijn gemaakt en nog warm zijn. Meer knapperigheid, meer voldoening, meer smaak en meer plezier! Ik heb gedroogde basilicum en knoflookpoeder aan dit recept toegevoegd, maar je kunt alle kruiden gebruiken die je lekker vindt.

Kooktijd: 15 min Bereidingstijd: 10 min
130 Calorieën
10 Porties
Croutons recept

    Ingrediënten:

  • 1/4 glas boter
  • 12 sneetjes brood
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • Snufje zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

    Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden C en verwijder de korstjes van het oude brood.
  • Smelt de boter in een kleine pan, zet apart, voeg de gedroogde basilicum en knoflookpoeder toe, voeg zout toe en meng.
  • Bestrijk de sneetjes brood met de aangemaakte boter en snijd de sneetjes brood in kleine blokjes.
  • Spreid de broodblokjes uit op een bakplaat. Bak 15 minuten in de oven, tot ze bruin zijn. Gebruik warm of koel voor een tijdje. De croutons zijn klaar om te serveren bij uw favoriete salade of ander gerecht!
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons