Gnocchi

Kategoria: Snack

Gnocchi zijn knoedels die zeer populair zijn in de Italiaanse keuken. Ze zijn ook te vinden in Montenegro, de Balkan. Met ons recept maak je op een heel eenvoudige manier perfecte gnocchi. De afgewerkte knoedels kunnen worden geserveerd met pestosaus, zeer populair in Italië. Ook lekker als bijgerecht bij vlees.

Kooktijd: 30 min Bereidingstijd: 4 min
180 Calorieën
3 Porties
Gnocchi gerecht

    Ingrediënten:

  • 600 g aardappelen
  • 3/4 glas bloem
  • Ei
  • Marjolein
  • Zout
  • Olijfolie

    Bereiding:

  • Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in grote blokjes. Kook ongeveer 15 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen af.
  • Als ze warm zijn, stamp ze dan fijn of pers ze door een pers. Voeg bloem, ei, marjolein en een snufje zout toe. Kneed tot een soepel deeg.
  • Druk het deeg uit op een met bloem bestoven deegplank. Verdeel het in stukken.
  • Snijd in ongeveer 1 cm dikke knoedels, die je lichtjes afrondt. Kook de knoedels in gezouten water met een beetje olie gedurende ongeveer 4 minuten tot ze boven drijven. Onze gnocchi zijn klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons