Krakelingen

Kategoria: Snack

Krakelingen worden voornamelijk met carnaval bereid. Deze gebakjes zijn vooral populair in Polen en Litouwen, hoewel ze ook in Duitsland veel worden gegeten. Deze krokante koekjes hebben een zoete smaak en worden meestal versierd met poedersuiker, maar ze kunnen ook bestrooid worden met kaneel, cacao of andere zoete hagelslag. Met ons recept kunt u ze op een eenvoudige manier maken. Snel, eenvoudig en goedkoop recept voor krakelingen.

Kooktijd: 2 min Bereidingstijd: 20 min
200 Calorieën
5 Porties
Krakelingen recept

    Ingrediënten voor krakelingen:

  • 400 g bloem
  • Een liter frituurolie
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 2 eetlepels 18% room
  • 50 g boter
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels sterke drank of wodka

    Bereiding van krakelingen:

  • Haal de boter uit de koelkast en laat zacht worden. Meng de bloem met het zout en de boter, voeg de ingrediënten samen en kneed.
  • Meng de eieren en de dooiers met de room en de suiker tot een homogene massa. Kneed alle ingrediënten tot een deeg en zet het ongeveer een uur weg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven banketbakkersplank. Snijd het deeg in kleine reepjes. Maak in elke strook een insnijding met een mes.
  • Het uiteinde van de strook moet voorzichtig door de snede worden gestoken, en zo worden de krakelingen gevormd.
  • Verhit de olie in een koekenpan, doe de krakelingen erin en bak ze ongeveer een minuut aan elke kant. Tot ze bruin zijn. Laat de afgewerkte krakelingen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze, als ze afgekoeld zijn, met poedersuiker of kaneel, naar keuze. Onze heerlijke krakelingen zijn nu klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons