Krakelingen worden voornamelijk met carnaval bereid. Deze gebakjes zijn vooral populair in Polen en Litouwen, hoewel ze ook in Duitsland veel worden gegeten. Deze krokante koekjes hebben een zoete smaak en worden meestal versierd met poedersuiker, maar ze kunnen ook bestrooid worden met kaneel, cacao of andere zoete hagelslag. Met ons recept kunt u ze op een eenvoudige manier maken. Snel, eenvoudig en goedkoop recept voor krakelingen.
Kooktijd: 2 min
Bereidingstijd: 20 min
200 Calorieën
5 Porties
Ingrediënten voor krakelingen:
400 g bloem
Een liter frituurolie
2 eieren
3 eidooiers
2 eetlepels 18% room
50 g boter
Snufje zout
2 eetlepels sterke drank of wodka
Bereiding van krakelingen:
Haal de boter uit de koelkast en laat zacht worden. Meng de bloem met het zout en de boter, voeg de ingrediënten samen en kneed.
Meng de eieren en de dooiers met de room en de suiker tot een homogene massa. Kneed alle ingrediënten tot een deeg en zet het ongeveer een uur weg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven banketbakkersplank. Snijd het deeg in kleine reepjes. Maak in elke strook een insnijding met een mes.
Het uiteinde van de strook moet voorzichtig door de snede worden gestoken, en zo worden de krakelingen gevormd.
Verhit de olie in een koekenpan, doe de krakelingen erin en bak ze ongeveer een minuut aan elke kant. Tot ze bruin zijn. Laat de afgewerkte krakelingen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze, als ze afgekoeld zijn, met poedersuiker of kaneel, naar keuze. Onze heerlijke krakelingen zijn nu klaar.