Mexicaanse taart

Kategoria: Snack

Een taart is een interessante hap die gemakkelijk te bereiden is. Taartjes worden meestal beschouwd als zoete hapjes, maar ze smaken heerlijk als ze zout worden geserveerd. Als de smaak van de Mexicaanse keuken je bevalt, probeer dan dit gerecht en warm jezelf op met het aroma van kaas, maïs, rode bonen, sappige tomaten en hete pepers. Dit alles wordt geaccentueerd door de smaak van limoen en verse avocado.

Kooktijd: 10 min Bereidingstijd: 25 min
450 Calorieën
6 Porties
Mexicaanse taart

    Ingrediënten:

  • Deeg:
  • 250 g bladerdeegmeel
  • 125 g boter
  • 1/3 glas water
  • Een beetje olie
  • Boter om de vorm in te vetten
  • Vulling:
  • 150 g gele kaas
  • Limoen
  • 2 tomaten
  • Kleine ui
  • Blik zwarte bonen
  • Een half blikje maïs
  • Hete paprika

    Bereiding:

  • Voeg de gehakte boter, een snufje zout en de olie toe aan het bladerdeegmeel. Meng de ingrediënten en voeg water toe. Kneed en vorm tot deeg. Zet 45 minuten in de koelkast.
  • Vet een bakvorm in met boter en bekleed met deeg. Bak gedurende 15 minuten in een oven op 180 graden.
  • Doe de geraspte kaas in het midden van de taartbodem, voeg de zwarte bonen en de maïs toe.
  • Snijd de ui en de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de taart. Voeg een scheutje hete paprika toe. Leg de schijfjes limoen er bovenop.
  • Bak ongeveer 15 minuten op dezelfde temperatuur, zodat het deeg bruin wordt en de kaas smelt en bruin wordt. De taart is nu klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons