Zelfgemaakte broodjes

Kategoria: Snack

Zo ziet je ochtend eruit: de zon komt op voor het raam, de kat ligt lui uit te rusten bij het raam, de geur van gemalen koffie en... heerlijk ruikende verse broodjes. Met ons recept bereidt je heerlijke broodjes in het comfort van je eigen huis. Je bent er zeker van dat ze bereid zijn met ingrediënten van de beste kwaliteit.

Kooktijd: 25 min Bereidingstijd: 20 min
200 Calorieën
10 Porties
Zelfgemaakte broodjes

    Ingrediënten:

  • Deeggisting:
  • 20 g verse gist
  • 2 el tarwebloem
  • 50 ml melk
  • 2 el witte suiker
  • Deeg:
  • 350 g tarwebloem
  • 100 g volkoren tarwemeel
  • 150 g roggemeel
  • 150 ml water
  • 100 ml melk
  • 80 g gesmolten boter
  • 2 eidooiers
  • Snuifje zout
  • Ei (om te besmeren)

    Bereiding:

  • Verkruimel de gist in een kommetje en meng het met de suiker, de bloem en een beetje warme melk. Meng alles goed door elkaar en zet ongeveer 10 minuten opzij om te rijzen.
  • Giet de eerder gezeefde bloem in een grote kom. Voeg de rest van de melk, het lauwe water, de eidooiers en de gesmolten boter toe. Meng met de deegstarter en kneed. Dek het deeg af met een keukendoek en laat het ongeveer een uur rijzen.
  • Controleer na een uur het deeg en verdeel het gerezen deeg in ongeveer 10 - 12 delen, maak er broodjes van. Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestrooi licht met bloem en bekleed er de broodjes mee. Snijd de bovenkant iets in en bestrijk de bovenkant van de broodjes met losgeklopt ei.
  • Plaats de broodjes in de op 180 graden voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Onze zelfgemaakte broodjes zijn klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons