Zelfgemaakte chips

Kategoria: Snack

Chips behoren tot de aardappelsnacks die we associëren met de Amerikaanse keuken. Ze vergezellen ons overal. Ze zijn de hit van schoolreisjes en pauzes, ze zijn perfect voor huisfeesten en andere feestjes, ze zijn betrouwbaar tijdens ontmoetingen met vrienden. Met ons recept kan je zelfgemaakte chips maken in het comfort van je huis. Kruid ze zoals je wilt: met zout, peper of paprikapoeder.

Kooktijd: 5 min Bereidingstijd: 25 min
300 Calorieën
2 Porties
Zelfgemaakte chips

    Ingrediënten:

  • 5 aardappelen
  • Zonnebloem- of koolzaadolie
  • Zout/peper/zoete paprika

    Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke schijfjes - bij voorkeur met een dunschiller. Giet koud water over de schijfjes en spoel ze enkele malen af - om overtollig aardappelzetmeel eruit te wassen.
  • Giet het overtollige water af en leg de plakjes op een keukenhanddoek om ongeveer 20 minuten te drogen.
  • Verhit de olie in een frituurpan of een diepe pan. Bak de plakjes ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de bereide aardappelen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout, peper of paprikapoeder. Onze zelfgemaakte chips is nu klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons