Zelfgemaakte Hummus

Kategoria: Snack

Hummus is een ideaal voorstel voor alle mensen die de voorkeur geven aan een gezonde levensstijl. Het is een geweldige aanvulling op het dieet van veganisten en vegetariërs. Het is een heerlijke toevoeging aan vele gerechten en smaakt goed als broodbeleg. De bereiding is eenvoudig, en het eindproduct kan enkele dagen in de koelkast worden bewaard. Onze heerlijke hummus kan worden verrijkt met poeder van rode peper om een mooie kleur en een intense smaak te krijgen.

Kooktijd: 30 min Bereidingstijd: 10 min
180 Calorieën
4 Porties
Zelfgemaakte Hummus

    Ingrediënten:

  • 250 g kikkererwten uit blik
  • kleine yam
  • 3 el tahinipasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels water
  • Sap van een halve citroen
  • Peterselie
  • Teentje knoflook
  • Rode paprika

    Bereiding:

  • Was en droog de yamswortel. Bak samen met de schil gedurende 30 minuten op 180 graden. Laat afkoelen na het bakken en pel.
  • Doe de kikkererwten, fijngehakte yam, tahinipasta, knoflook en citroensap in een blender. Voeg olijfolie en water toe. Blender alles tot een gladde pasta zonder klonters.
  • Snipper de ui en bak hem in dezelfde pan op matig vuur tot hij goudkleurig is. Terwijl ze sudderen, de knoflook toevoegen.
  • Voeg komijn en rode paprika toe. Serveer met peterselie.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons