Gepaneerde vis

Kategoria: Vis en zeevruchten

Fish & chips is een populair Engels gerecht dat bestaat uit gepaneerde stukken vis en frieten. Deze gerechten worden zeer vaak geserveerd in bars aan zee. Met ons recept kan je vis bereiden in een knapperig, smakelijk laagje. Het omhulsel is zeer delicaat van smaak, daarom is dit gerecht zo aantrekkelijk voor kinderen.

Kooktijd: 20 min Bereidingstijd: 5 min
350 Calorieën
4 Porties
Gepaneerde vis

    Ingrediënten:

  • 400 g visfilet (b.v. heek, schelvis, panga)
  • eetlepel plantaardige olie
  • Ei
  • Paneermeel
  • Een halve eetlepel paprikapoeder
  • 3 el bloem
  • Zout
  • Peper

    Bereiding:

  • Laat de visfilets ontdooien, was ze en droog ze goed af met een papieren handdoek.
  • Voeg zout, peper en bloem toe.
  • Doop de filet in losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel vermengd met paprikapoeder. Bestrijk de filet aan beide kanten. Je kunt het twee keer doen.
  • Bak de met een laagje bedekte filets ongeveer 8 minuten aan elke kant in een koekenpan. Onze gepaneerde filets zijn nu klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons