Rode curry met garnalen

Kategoria: Vis en zeevruchten

Rode curry is een van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Een van de hoofdingrediënten is kokosmelk, die een oosterse smaak toevoegt. De smaak van de garnalen en groenten wordt versterkt door kaffirbladeren en citroengras. Curry is een gerecht uit één pan met garnalen, groenten en een rijke saus. Het wordt meestal geserveerd met rijst en een salade van verse groenten. Als je je geliefden mee wilt nemen op een exotische reis, gebruik dan dit recept.

Kooktijd: 20 min Bereidingstijd: 20 min
350 Calorieën
4 Porties
Rode curry met garnalen

    Ingrediënten:

  • 16 garnalen
  • Ingeblikte bamboescheuten
  • 2 eetlepels rode curry
  • Lepel gehakte gember
  • Een half kopje 30% room
  • 6 kaffirbladeren
  • 3 eetlepels citroengras
  • 3 eetlepels dunne saus
  • eetlepel kokosolie
  • Een paar kleine wortelen
  • Ui

    Bereiding:

  • Verhit de olie in een wok of diepe pan. Voeg de currypasta toe en sauteer ongeveer een minuut. Voeg de gesnipperde ui en kleine wortelen toe. Voeg de gember toe. Roerbak tot het lichtbruin is.
  • Voeg de kruiden toe en vervolgens de gewassen garnalen.
  • Bak ongeveer 4 minuten. Voeg dan bamboescheuten en vissaus toe. Roer grondig.
  • Na ongeveer 4 minuten bakken, giet de kokosmelk en room over de groenten en de garnalen. Verwarmen zonder aan de kook te brengen. Onze garnalen curry is klaar.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons