Gekookte ham is een van de voornaamste gerechten van de Poolse keuken. Het smaakt zowel warm als koud. Koud kan het worden geserveerd met mayonaise en mierikswortel voor een elegant ontbijt. Het zal de smaak van vers brood perfect doen uitkomen. Als het warm is, kan het worden geserveerd met plakjes ham, veenbessenjam of gekookte rode biet.
Kooktijd: 60 min
Bereidingstijd: 10 min
310 Calorieën
6 Porties
Ingrediënten:
1 kg gerookte varkensham
2 eetlepels marjolein
1 halve theelepel zwarte peper
1 theelepel zoete paprika
2 teentjes knoflook
6 korrels piment
6 laurierblaadjes
snufje zout
Bereiding:
Kook water in een pan en voeg marjolein, zwarte peper, paprikapoeder, uitgeperste knoflookteentjes, piment en laurierblaadjes toe. U kunt ook andere kruiden gebruiken.
Wanneer het water begint te koken, doet u de ham in de pan en kookt u hem, afgedekt, op laag vuur in ongeveer 60 minuten gaar. Aan het einde van het koken kunt u een snufje zout toevoegen (maar dit is niet nodig, aangezien de meeste gerookte ham al gezouten is). Deze ham kan zowel warm als koud worden geserveerd. Geniet ervan!