Gekookte ham

Kategoria: Vlees

Gekookte ham is een van de voornaamste gerechten van de Poolse keuken. Het smaakt zowel warm als koud. Koud kan het worden geserveerd met mayonaise en mierikswortel voor een elegant ontbijt. Het zal de smaak van vers brood perfect doen uitkomen. Als het warm is, kan het worden geserveerd met plakjes ham, veenbessenjam of gekookte rode biet.

Kooktijd: 60 min Bereidingstijd: 10 min
310 Calorieën
6 Porties
Gekookte ham

    Ingrediënten:

  • 1 kg gerookte varkensham
  • 2 eetlepels marjolein
  • 1 halve theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zoete paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 korrels piment
  • 6 laurierblaadjes
  • snufje zout

    Bereiding:

  • Kook water in een pan en voeg marjolein, zwarte peper, paprikapoeder, uitgeperste knoflookteentjes, piment en laurierblaadjes toe. U kunt ook andere kruiden gebruiken.
  • Wanneer het water begint te koken, doet u de ham in de pan en kookt u hem, afgedekt, op laag vuur in ongeveer 60 minuten gaar. Aan het einde van het koken kunt u een snufje zout toevoegen (maar dit is niet nodig, aangezien de meeste gerookte ham al gezouten is). Deze ham kan zowel warm als koud worden geserveerd. Geniet ervan!
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

caesar salade

Caesar salade

Spareribs met bbq

Spareribs met Barbecue Saus

Zelfgemaakte pesto saus

Pesto saus

Gezonde Knoflooksaus

Gezonde Knoflooksaus

Nieuwe lekkere recepten:

griekse salade recept

Caesar salade

Kip teriyaki recept

Kip teriyaki

Risotto met champignons

Risotto met champignons