Kip Teriyaki

Kategoria: Vlees

Een van de beste manieren om kip te koken. Deze methode is afkomstig uit Japan. Wist je dat "teriyaki" komt van het werkwoord "teru"(glanzen)? De kip glanst door de suiker in de saus. Daarom wordt deze manier van kip koken teriyaki genoemd.

Kooktijd: 60 min Bereidingstijd: 30 min
278 Calorieën
6 Porties
Kip Teriyaki recept

    Ingrediënten:

  • ¼ glas azijn
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 1 eetlepel koud water
  • 10 kippen drumsticks/dijen
  • ½ glas sojasaus
  • snufje chilipoeder
  • ½ glas suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel maïzena
  • ½ theelepel versgemalen gember
  • sesamzaad

    Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de knoflook of hak hem fijn. Doe knoflook, sojasaus, azijn, gember, chilipoeder, koud water en maïzena in een pannetje. Roer af en toe, breng aan de kook en kook tot de saus dikker wordt.
  • Doop de kip in de bereide saus en leg hem dan in een bakvorm.
  • Bak de kip 30 minuten in de oven, draai hem om en bak opnieuw 30 minuten. Bestrijk de kip tijdens het bakken om de 15 minuten met de saus. De kip is nu bijna klaar om te serveren. Bestrooi de kip voor het serveren met sesamzaadjes, smakelijk.
Autor:

Aanbevolen recepten:

macaroni met kaas

Macaroni met kaas

Nieuwe lekkere recepten: